sâmbătă, noiembrie 21, 2009

Ceva ce uitasem din primele zile


Imi tot amintesc o chestie pe care am vazut-o aici in primele zile si de fiecare data cand m-am pus pe scris am uitat de ea.
Eram intr-una din primele zile prin centru. Si am vazut pe strada un pustan alergand, iar dupa el o politista tanara, destul de scunda si de indesata, cu o vesta plina de zorzonele politienesti, care parea ca o impiedica sa alerge. Nu credeam ca are vreo sansa sa-l prinda pe baiatul ala care nu cred ca avea mai mult de 15-16 ani, dar fraierul a luat-o la fuga printre masini, s-a impiedicat de una si a cazut.
Politista l-a cules de pe jos, l-a pus la zid, i-a pus catusele si l-a dus probabil la sectie. Si era cu vreun cap mai mica decat el, dar nu parea deloc intimidata.
Am ras cu Roxi incercand sa ne aducem aminte cand am vazut ultima oara un politist alergand dupa un infractor in Bucuresti. Nu am reusit, asa ca ne-am gandit la trei posibile explicatii:
1. Bucurestiul e un oras mult mai sigur, cu infractori extrem de putini si peste care nu dai ziua in amiaza mare in zone publice.
2. Politistii romani sunt suficient de vigilenti, de 'in forma' si de bine pregatiti incat sunt in stare sa prinda infractorii discret, inca inainte ca acestia sa o poata lua la goana in vazul lumii.
3.  Poate nu ieseam noi atat de mult din casa.
Va mai vine in minte voua alta varianta?

5 comentarii:

  1. 4. Sunt atat de blazati incat "li se rupe" (scuzati) de (micii) infractori.
    5. Sunt atat de inspaimantati de repercursiunile pe care le-ar putea avea gestul lor incat prefera sa nu vaad anumite chestii.

    Mai sunt?

    RăspundețiȘtergere
  2. andule, ai votat tati?
    desi, nu prea cred :), am auzit ca erau vreo 3 sectii prin toata Australia ... poate v-ati lipit si voi de vreuna de prin zona, sau poate ati luat avionu' in scop de turism electoral...

    cat despre infractori, ala prins mi-l inchipui ca fiind vreun mic "gainar"... ai nostri nici nu s-ar fi deranjat de la joaca de table pentru unu' ca el....

    RăspundețiȘtergere
  3. La noi sigur lua politistul bataie.. se gaseau niste oameni de bine care sa sara in ajutorul "saracului" de infractor bruscat/discriminat...:)
    Sectii sunt in : CANBERRA,SYDNEY,MELBOURNE... deci sigur nu participati la "marea" victorie a lu' baselu'.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ba verisorilor, n-am votat, recunosc! Trebuia sa merg vreo 3500 km cu autobuzul electoral si mi-era ca ne prinde noaptea. Si era si cald...
    Am renuntat si la kilul de malai chinezesc, si la cel de ulei de canola, si la galeata pentru carat apa la canguri, si la paturica din piele de wombat pe care le dadeau aci in comuna.
    Mai era si un indian mai negricios pe nume Wangheliass care dadea spaga telefoane mobile si cate 50$ pentru un vot, da' telefoanele erau blocate in alta retea si dolarii erau canandieni, n-aveai ce face cu ei aici...
    Asa ca am stat relaxat la 30 grade si am urmarit spectacolul care mi se pare muuuult mai amuzant de la 12500 km distanta.
    Vad ca tov. Becleanu deja il da pe Baselu castigator. Ma mir, ca-l stiu ca lucreaza la mogul si, din cate inteleg, aia trag in partea ceala(la)lta. Dar fie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Castigator in primul tur...pana in turul 2 trebuie sa mai fie o mie-doua de emisiuni, tocsouri si analize...
    Oricum pe prostanac nu-l votez.(ca doar aqm lucrat pt indianul negricios...:))

    RăspundețiȘtergere