joi, martie 03, 2011

Cozile din South Perth

   
Când nu mai scriu nimic pe aici cu lunile, când mă apucă 'limbariţa'. Da, ştiu...

Doar că astăzi merită să consemnăm în catastiful istoriei o altă făptură care ne-a trecut pragul. Neinvitată, e adevărat, însă probabil ne-o fi mers buhul prin cartier că suntem români (despre care o lume întreagă ştie că le place să se considere oameni ospitalieri)...

Istorioara a început de fapt cu o zi în urmă, când în timp ce eu eram pe la Darie, pe care îl ajutam cu mutatul în noua locuinţă, am primit un telefon de la Roxana care era cuprinsă de spaimă. Găsise acasă pe jos ceva ce părea a fi o codiţă de şopârliţă. Prima suspiciune a căzut (cum era şi normal) pe Bambusică, nu doar pentru că el e oricum mai mereu suspectul de serviciu, dar şi întrucât probele forensice îl incriminau că o cioflecăise (cu poftă sau nu, asta nu am putut să determinăm cu exactitate, mai ales că nu existau alţi martori iar învinuitul a refuzat să facă orice fel de declaraţii în legătură cu ancheta).
Bineînţeles că odată ajuns acasă a trebuit să inventez pe moment nişte scenarii absolut sci-fi despre cum ar fi putut acea codiţă ajunge acolo, doar-doar s-o mai linişti nevasta. Desigur că în toate aceste scenarii posesoarea de drept a organului abandonat la discreţia motanului nostru era deja de mult plecată de la locul incidentului. De la explicaţii simple si relativ plauzibile, cum că şopârla îşi lăsase coada drept pradă de război şi se refugiase afară pe sub uşa de la intrare (care are nişte lufturi prin care micile creaturi pot circula nestingherite, ca pe bulevard) şi până la scenarii complexe, care implicau răpirea de către extratereştri a făpturii decodificate, pe toate le-am încercat în scopul liniştirii consoartei şi readucerii ei la parametrii standard de funcţionare. Că m-a crezut sau nu e greu de speculat, dar având în vedere că venise obosită de la Zumba şi mai avea şi de învăţat,  până la urmă a uitat de evenimentul acesta şi şi-a văzut de treabă.

Însă deznodământul a avut loc azi, nu cu mult timp în urmă. Pe când Roxi îşi făcea de lucru la calculator, eu am observat ceva dubios jos pe tocul uşii de la baie. Era o chestie mititică, maro deschis, ce se chinuia cam fără succes să se caţere pe perete.
Biata şopârliţă bearcă a avut măcar norocul să nu fie descoperită nici de Roxana (caz în care cu siguranţă ar fi aflat toţi vecinii de aşa o întâlnire istorică, iar bietul animăluţ ar fi sucombat de pe urma şocului acustic izvorât din laringele soţiei), nici de dobermanul Bambusică (caz în care mica reptilă ar fi sfârşit cel mai probabil între ghearele fiarei, că altă coadă de rezervă nu mai avea asupra ei, să o lase drept şpagă ca prima dată).

Aşa că povestea se termină cu happy end. Fără să alertez ceilalţi colocatari ai apartamentului m-am dus tiptil în bucătărie, am luat o caserolă (transparentă) şi am capturat fără mari eforturi musafirul invalid, care fără coadă nu era mai lung decât un deget. Deşi mă bufnea râsul am încercat să rămân totuşi calm şi nemăgar atunci când i-am dat de ştire Roxanei, că mi-era că dacă fac vreun gest mai brusc îmi dă cu laptopul în cap :) Chiar şi aşa a tras biata o spaimă de moment, însă a acceptat până la urmă să meargă cu mine să eliberăm prizonierul înapoi la mă-sa natură. Adică pe malul râului, la vreo 100 metri de casă :) Dar era noapte şi nu cred să mai ţină minte drumul înapoi.

Şi uite aşa serile molcome se mai împletesc cu cele pline de adrenalină aici pe ţărmurile australiene. Că dacă nu prindem OTV, compensăm şi noi cum putem cu ce evenimente senzaţionale se nimeresc.

13 comentarii:

 1. :-DDDD...si nu oricum, rad cu lacrimi! minunat! sa nu se supere Roxi...sau Bambushica, dar...sa faci un serial, cu episoade si tot ce trebuie...ca la OTV! saraca soparla...asa ajunge de la un deget de vietuitoare la dragon fioros! Andu, spor la vantoare!

  RăspundețiȘtergere
 2. yeyeyeye.... episod nou din serialul preferat.
  Faine peripetii, si mersi si de postul anterior

  RăspundețiȘtergere
 3. ....Cand am citit cuvantul "coada" ...mi am si inchipuit ca au ajuns cozile (traditionale romanesti) in Australia :))))))

  M-am "dumirit" pana la urma despre a cui coada era vorba si am fost sa mor de ras nu alta :))
  No ofense ;)

  U made my day, really .....
  Ce viata palpitanta aveti, ce OTV si alte alea ... cand aveti acolo... adrenaline rush :))))

  Hai pa, o zi buna...si la mai multe (posturi)

  RăspundețiȘtergere
 4. foarte tare, am ras cu pofta :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Este singurul blog pe care imi place sa-l citesc...stiu sigur ca nu ma plictiseste si de fiecare data imi da o stare de bine .
  Felicitari !!!

  RăspundețiȘtergere
 6. @ Ronny
  Asa, asa, baga!
  Si sa nu uiti sa-mi spui cand trebuie sa-ti dau banii aia pe care ti i-am promis pentru laude. Da' nu mai tin minte cum am vorbit: trebuie sa te platesc pentru fiecare comentariu pe care il postezi aici? Ca sincer acum, cu astea 3, ai cam intrecut masura...
  :)))

  RăspundețiȘtergere
 7. Hey Andu. te citesc de mult, dar pana acum nu ti-am lasat nici un comment. insa de data asta nu pot sa ma abtin :). am ras cu pofta de post-ul tau. si sincer stateam si ma intrebam ce reactii as fi avut eu in locul Roxanei. Probabil ca aceleasi :)))
  Numai bine!

  RăspundețiȘtergere
 8. @ Cris&amp
  Pai nu trebuia sa te 'abtii' nici pana acum.
  Ma bucur ca se mai distreaza lumea, fie si pe seama stresului nevestei :)
  Sper sa ne mai auzim si mult succes in Oz!

  RăspundețiȘtergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 10. Hey Andu. Noi ajungem in Oz pe la mijlocul lui iunie pentru aproximativ 10 zile si vom ramane doar prin zona Melbourne. Insa probabil pe la inceputul lui 2012 vom reveni in Oz definitiv si atunci putem incepe sa colindam. Categoric vom vizita si Perth-ul si poate atunci vom avea ocazia sa ne si cunoastem face to face.
  Pana atunci sa aveti parte de cat mai multe peripetii si sa le impartasiti si cu noi cei care va citim :)

  RăspundețiȘtergere
 11. @ Cris&amp
  Drum bun incoace (si dup-aia inapoi si iar incoace) si ne vedem cand ne-ntalnim :)

  RăspundețiȘtergere
 12. Andu, mai spune-ne ceva!...ca tare imi place cum scrii :)

  RăspundețiȘtergere