joi, decembrie 17, 2009

Vin sarbatorile, vin sarbatorile, vin!


E frumos in Australia.
Nu ne-am gasit noi inca joburi si suntem putin stresati din cauza asta, dar pe mine m-au mai chemat la interviuri niste agenti si e posibil sa imi gaseasca ceva. Dupa sarbatori.
Intre timp, daca tot e 'concediu', macar sa fie concediu.

Am mai iesit cu prietenii nostrii romani. Acum vreo doua saptamani, sambata, ne-am intalnit cu Darie, Roni si Nelly la un gratar si multa bere in Kings Park, a doua zi ne-am intalnit cu Bogdan care o adusese pe Emma sa il vada pe Mosu' la parada organizata in centrul orasului (la vreo 35 de grade, nu vreau sa ma gadesc la bietul Mos cum a rezistat in costum). A fost frumos, ca la balci. Iar dupa parada i-am vazut si pe celalalt Bogdan si Cristina care venisera si ei cu baieteii.
Saptamana trecuta in weekend am fost invitati impreuna cu Bogdan si Kati la Florin si Luminita. Au facut un gratar la ei acasa, cu mici si tuica. Micii i-au preparat chiar ei si au iesit excelenti. Sau, dupa spusele lui Bogdan, 'am mancat si mai rai' :)
Pe urma ne-am intalnit din nou cu Bogdan si Kati la o piscina din Victoria Park pe care o descoperisera ei. Am mers pana acolo pe biciclete, dar a meritat pe deplin, mai ales ca anul asta nu facusem inca nicio balaceala. 'Piscina' era de fapt un bazin olimpic de antrenamente, nu prea adanc. Adica erau doua, unul afara si unul acoperit, plus bazine pentru copii, jacuzzi si sauna. La 5$ intrarea a meritat pe deplin, mai ales ca am gasit si sezlonguri libere.

Se spune ca de Craciun o sa fie 45 de grade. Nu-i bai, ca macar mai bate vantul. Iar crema de soare 30+ isi face datoria destul de bine, dupa cum am verificat.
In restul timpului ne facem de lucru cum putem. Ne mai uitam la cate un film pe DVD, mai pe internet, mai cate o tura pe bicicleta prin imprejurimi. Din cand in cand mai tragem la aghioase si dupa-amiaza, ca Roxi inca nu a recuperat de tot. Deci se poate spune ca am cam lenevit in ultima perioada.

Ieri am primit un telefon de la Bogdan care gasise in fata blocului un televizor abandonat. Saracul de el l-a carat pana in casa sa vada daca mai functioneaza si pe urma ne-a sunat sa ne intrebe daca il vrem noi. Desi nu am simtit deloc nevoia sa ne uitam la TV ce era sa mai zicem? Daca-i gratis, cu placere :) Si nu vorbim de o vechitura, ci de un CRT stereo cu ecran plat, TEAC. Doar ca n-are telecomanda, dar ii gasim.
Oricum asta nu e o intamplare. Astia de pe aici scot in fata casei tot felul de chestii de care nu mai au nevoie, dar nu neaparat stricate. De regula acelea au cablul de priza taiat. Sa nu se bucure aborigenii (ca noi) degeaba :)

Vestea cea mare am pastrat-o pentru la final. De fapt trebuia sa va prindeti ca n-am venit de la Bogdan cu televizorul cel 'nou' in brate, pe bicicleta sau cu autobuzul. Da, e adevarat! Cine s-ar fi asteptat? Am luat examenul auto! Si nu oricum, va rog frumos! Ci cu ceea ce se cheama 'clean sheet'. Adica am facut perfect, pentru cei mai anglofobi. A ramas si instructorul cu gura cascata cand a vazut, ca in 3 ani de cand face asta doar Roni si cu mine am reusit asemenea 'performanta'. Nu facem natia de ras, nu-i asa?
De altfel pe foaia de examinare singura observatie pe care a facut-o DOAMNA examinator a fost ca sunt un sofer plin de curtoazie, care am preferat sa caut un alt loc de parcare decat sa il incurc pe cel din masina care venise in spatele meu.
Pentru cei interesati care veti trece prin examenul asta e bine sa stiti ca in timpul examenului examinatorul bifeaza pe foaie anumite criterii. Acestea sunt Looking, Signal, Flow, Movement, Path, Responsiveness si Vehicle Management. Sunt 5 sectiuni pe care trebuie sa le parcurgi la examen si la fiecare din ele examinatorul bifeaza cel putin cate una din fiecare criteriile. Poti sa mai gresesti cateva, dar daca aduni 3 greseli la unul dintre criterii, ai picat. Asa cum am patit eu cu uitatul peste umar la primul examen.
Acum astept permisul sa vina acasa prin posta. Si intre timp conduc cu o dovada. Dar conduc, asta e important, da?

5 comentarii:

  1. nici aici nu e prea rau, nu a coborat sub -30 de grade nicaieri. iar vantul adie placut pe la mustetze.
    in alta ordine de idei, vii in mai la AC/DC? voicu deja a cumparat/cumpara bilete, si daca tot esti proaspat sofer de dreapta organizatorii pun la dispozitie si un drive-in!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo domne!
    Noi ne chinuim cu zapada care "ne-a luat iar prin surprindere" si ne pregatim sa o entertain-uim pe Claudita care isi viziteaza originile anu' asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. PS: acum spune serios...cat ai dat spaga????..:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravo Andule! Soferule! Asa! Si pentru ca ai mentionat ca ai luat fara greseala (felicitari din nou!), nu cred ca e cazul sa ma alarmez ca te bagi si tu in trafic pe aici si sa ma feresc, nu?

    Acum daca tot ai concediu si poti conduce, uita-te si tu dupa vreo destinatie ce ti-ar place prin WA si fa un drum asa sa te racoresti. Du-te spre sud, sunt multe locuri frumoase.

    Pe noi nu ne mai apuca sambata dimineata aici, asa ca va uram de acum Craciun Fericit si un An Nou cu multe bucurii si slujbe!

    RăspundețiȘtergere
  5. hehehe... mosule, am trait sa o vad si pe asta... nea leca ar fi chiar mandru de tine, you know :)
    la tine 45, la cozache (tocmai ce am vorbit cu el) au fost -60... mai bine media (-6-7 ca la noi)!
    n-am stat degeaba saptamana asta, i-am aratat japonezei noastre cum mai sta treaba, l-am cautat si pe bosquito (dar nu la BamBu ca era in revizie - am aflat ca e la o familie din Italia, bine mersi....) si alte chestiuni din astea hibernale

    RăspundețiȘtergere